Voor alle soorten grondwerk

Grondwerk? Marel Loonwerk is door vele jaren ervaring een loonbedrijf dat gespecialiseerd is in alle soorten grondwerk. Geen opdracht of we hebben er de juiste machines voor. Medewerkers die van aanpakken weten en uiteraard vakwerk leveren. Marel Loonwerk maakt gebruik van moderne technieken en machine’s, hierdoor zijn we in staat heel zorgvuldig te werken. Bij Marel Loonwerk geldt nog altijd dat afspraak ook keihard afspraak is. Voor diverse soorten grond- en graafwerk kunnen wij een geschikte oplossing bieden.

Grondwerk

EGALISEREN OF KILVEREN VAN GROND VOOR SUBSTRAATTEELTEN, CULTUURVLOEREN EN EB- EN VLOEDVLOEREN

Marel Loonwerk heeft als loonbedrijf binnen maar ook buiten de tuinbouw, de afgelopen dertig jaar een schat aan ervaring opgebouwd in het egaliseren van de grond voor substraatteelten, cultuurvloeren en eb- en vloedvloeren. Met onze moderne egaliseer machines, voorzien van dubbele ontvangers, kunnen we aan elke wens voldoen: een vlakke vloer, een vloer met afschot of een vloer met een zogenaamd dak profiel. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken bent u verzekerd van minimale toleranties. Ook voor de aanleg van een paardenbak kunt u terecht bij Marel Loonwerk. Egaliseren binnen en buiten de tuinbouw is specialistenwerk. Wij beschikken over egaliseerborden van 195 cm tot 300 cm breed.

CULTIVEREN ALS VOORBEREIDING OP FREZEN EN EGALISEREN

Cultiveren van de grond is een prima oplossing bij nieuwbouw om de harde grond te breken tot maximaal 60 centimeter diep. Om zo op een vlotte manier te kunnen frezen en te egaliseren. Cultiveren wordt ook toegepast voor de zogenaamde grondgebonden teelten om storende grondlagen te breken. Zo ontstaat er een teeltlaag die goed doorlaatbaar is. Als loonbedrijf zijn we een speler met veel ervaring in het cultiveren van grond als onderdeel van ons werkzaamheden in het grondwerk.

FREZEN IN VOLLEGROND EN BIJ NIEUWBOUWPROJECTEN

Om in nieuwbouwprojecten een fijnere grondstructuur te krijgen wordt de grond, na te zijn gecultiveerd, gefreesd. Met onze grote Fendt trekkers voorzien van 300 cm Alpego frezen kunnen wij snel en slagvaardig grote oppervlakten frezen. Ook bij telers in de volle grond wordt de grond fijner gemaakt door deze te frezen. Er ontstaat dan een ideaal zaaibed waarin de nieuwe planten kunnen worden geplant. Wij beschikken over meerdere soorten freesmachines, variërend van 55 cm tot 300 cm breed..

PROFILEREN VOOR DE JUISTE SLEUVEN IN CULTUURVLOEREN

Voor een juiste aanleg van cultuurvloeren is een goede drainsleuf nodig om het overtollige water op te vangen voor recirculatie. Onze specialisten zorgen voor de perfecte aanleg van afvoersleuven in de cultuurvloer! Ook is drain profileren inzetbaar voor glastuinbouwbedrijven die kiezen voor substraatteelt op de grond.

ROTEREN VAN GROND

Door middel van verticaal, tegen elkaar in draaiende, pennen of messen wordt de grond fijn gemalen. Het is een goede voorbewerking om de grond optimaal te kunnen egaliseren. Roteren is vooral een optie als er mogelijk wat puin in de grond aanwezig is. Marel Loonwerk verzorgt verschillende grondwerk klussen in geheel Nederland o.a. egaliseren, cultiveren, frezen, profileren, spitten, roteren en walsen.


SPITTEN VAN GRONDLAGEN VOOR TUINBOUW EN LANDBOUW

Spitten is een goede techniek om de doorlaatbaarheid van grondlagen te verbeteren. Onze spitmachines zijn volledig aangepast aan de eisen die u stelt aan efficiency. Grondlagen worden tot een diepte van dertig tot vijftig centimeter omgespit. Daardoor is het snel gedaan met vastzittende lagen die de afwatering verstoren. Door het spitten van grondlagen wordt een eventuele stoombehandeling tijdens de teeltwissel wordt bovendien vele malen effectiever.

WALSEN VAN GROND VOOR SUBSTRAATTEELT EN TIJDELIJKE TEELTEN

Om de grond na een eerdere bewerking extra te verdichten is walsen een goede optie. Met een wals wordt de grond aangedrukt of aangerold om deze te verdichten. Deze bewerking wordt hoofdzakelijk toegepast bij substraatteelten, cultuurvloeren en bij tijdelijke teelten zoals perkgoed en potplanten. Marel Loonwerk kan naast het walsen veel andere soorten grondwerk uitvoeren, zoals egaliseren, cultiveren, frezen, spitten, roteren en profileren.

Spitten van grondlagen

Meer weten?

Bel ons of mail naar info@marelloonwerk.nl en u weet wat Marel Loonwerk voor ú kan betekenen.

Overige diensten