Op een dag…

Op een dag was Lierenaar Nico van der Marel (1904 – 1989) het wachten op een loonwerker, die grondwerk zou komen uitvoeren op zijn bedrijf, zat. Niet voor het eerst liet de loonwerker verstek gaan. Hij riep zijn drie broers bij elkaar, alle drie net als hij tuinder aan de Burgemeester Crezeelaan. “Jongens, as ik nou eens zo’n ding kocht, dan ken die oudste jongen van mijn hier de boel frezen.” Dat vonden zijn broers geen gek idee en dus schafte Nico een frees aan. Op 13 december 1947 arriveerde het ding, een Simar 56 A, gekocht bij dealer Brinkman & Niemeier in Dordrecht. Een enorm gevaarte, met ijzeren wielen, voorzien van een tweetakt motor; zwaar maar degelijk, van Zwitserse makelij.

Geschiedenis Marel Loonwerk De Lier

LIEFDE VOOR HET FREESWERK

Zo werd Antoni Pieter (Anton) van der Marel (1931), zestien jaar oud, loonwerker. Weigeren was er niet bij. Je deed gewoon wat je werd opgedragen. In het geval van Anton was dat niet erg. Na zijn schooltijd was hij in de tuin gaan werken, maar hij was geen tuinder. Dat freeswerk vond hij meteen veel leuker. Al snel vroegen de buren of hij ook bij hen kon komen frezen. En de buren van de buren. In heel korte tijd kreeg hij meer dan genoeg opdrachten.

DAT IS MAREL LOONWERK…

Nu vele jaren later is Marel loonwerk al ruim 70 jaar een betrouwbare en professionele partner, met diverse specialiteiten onder één dak. Ons moderne machinepark en vakbekwame medewerkers stellen ons in staat om elke opdracht snel en efficiënt uit te voeren.

Een heldere communicatie, korte lijnen en persoonlijk betrokken. Dat is Marel loonwerk ten voeten uit!

Geschiedenis Marel Loonwerk

Meer weten?

Bel ons of mail naar info@marelloonwerk.nl en u weet wat Marel Loonwerk voor ú kan betekenen.