Complete teeltwisseling

Wie neemt u het werk uit handen om het gewas te versnipperen en uit te ruimen, de steenwol uit te ruimen, de binnenkant van de kas schoon te spuiten en de kas volledig te ontsmetten? Marel Loonwerk natuurlijk! Op het moment van de teeltwisseling gaat het er vooral om dat u aankunt op een betrouwbaar en ervaren loonbedrijf om de werkzaamheden goed én volgens planning uitvoert.

Teeltwisseling

TOMAAT, PAPRIKA, KOMKOMMER EN AUBERGINE GEWAS VERSNIPPEREN TIJDENS TEELTWISSELING

Het gewas moet eruit. Alleen nog even snel versnipperen. Hét grote voordeel van Marel Loonwerk is de ruime capaciteit. Aan het eind van het seizoen wilt u immers alles vlot weer in gereedheid brengen voor de volgende teelt. Wij kunnen snel in actie komen om gewassen als tomaat, paprika, komkommer en aubergine te versnipperen. Nadat uw medewerkers het gewas op doeken tussen de buisrail hebben gelegd, trekken wij deze doeken met hoge snelheid naar de versnippermachine. Hier wordt het gewas vervolgens versnipperd en in kantelbakken naar buiten afgevoerd.

GEWAS EN STEENWOL UITRUIMEN

Na het versnipperen leggen uw medewerkers de doeken weer tussen de buisrail om de steenwol of het blad erop te plaatsen. Daarna rollen wij de doeken op en trekken deze met hoge snelheid naar het middenpad. Hiervandaan rijden wij met een shovel met loofriek voorzien van een hydraulische klem het materiaal naar buiten. Geeft u er de voorkeur aan om met uw eigen medewerkers het steenwol en het blad naar het middenpad te brengen, dan kunt u ook alleen het uitrijden met een shovel overlaten aan Marel Loonwerk.

REINIGEN BINNENKANT VAN DE KAS

Schoon aan de slag na de teeltwisseling? Wij maken uw kasdek glashelder met diverse methodes en middelen. Handmatig reinigen óf met hydraulische buisrailwagens maken wij de binnenkant van de kas perfect schoon. Door machinaal inspuiten met zware luchtondersteuning reinigen we kassen tot grote hoogte. Ook in bedrijven waar we niet uit de voeten kunnen met de hydraulische buisrailwagens, wordt het glas effectief gereinigd. Dan kiezen we voor handmatig reinigen van de binnenkant van de kas.

REINIGEN TEELTGOTEN TIJDENS TEELTWISSELING

Bij een schone kas horen schone teeltgoten. Ook daarvoor heeft Marel Loonwerk het juiste materiaal in huis. Speciaal voor het schoonmaken hebben wij een systeem gebouwd, dat onder hoge druk met speciale nozzles de teeltgoten onder hoge druk reinigt. Succes verzekerd. Voor de complete teeltwisseling verzorgen wij naast het reinigen van teeltgoten; versnipperen, gewas uitruimen, steenwol uitruimen, schoonspuiten binnenkant van de kas en ontsmetten met turbofoggen.

Reinigen kas

ONTSMETTEN OP VOLLE STRAALJAGERKRACHT

Als bij de teeltwisseling de kas en teeltsystemen goed worden gereinigd en ontsmet, maken virussen, bacteriën of schimmels van de vorige teelt geen kans. Door de kas te ontsmetten maakt u een schone start. Marel Loonwerk zorgt dat dit vakkundig en snel gebeurt door te foggen of handmatig te ontsmetten.

Meer weten?

Bel ons of mail naar info@marelloonwerk.nl en u weet wat Marel Loonwerk voor ú kan betekenen.

Overige diensten